Zóveel variatie: kende je dit barbecuevlees al?

lamskotelet vlees in the box

Een hamburger, een brochette, spareribs … bijzonder lekker voor op de barbecue. Maar wist je dat er nog veel meer variatie mogelijk is in het vlees? Probeer volgende keer misschien eens een ander stuk vlees uit. Dit zijn onze barbecuetips!

Malse tournedos

Een tournedos is een heerlijk mals stukje rundsvlees en wordt ook wel het mooiste stuk van de ossenhaas genoemd. Het heeft een mooie, gelijke dikte waardoor je het makkelijk kunt bereiden op de barbecue. Het is ook nog eens gezond: mager, maar met een uitgesproken rundvleessmaak. Veel hoef je er dus ook niet mee te doen, gewoon wat peper, zout en wat kruiden als rozemarijn of tijm is voldoende om een smakelijke en sappige tournedos te serveren.

Scherp en fris: lamsgehaktballetjes

Kruidige lamsgehaktballetjes doen het heel goed op een oosters getint barbecuefeestje. Je vermengt het gehakt met wat komijn, peterselie, koriander, knoflook en paprikapoeder. Rijg ze aan stokjes en leg ze even in de koelkast, zodat ze niet uit elkaar vallen op de barbecue. Serveer er wat scherpe harissa en frisse yoghurt bij en niemand kan de heerlijke balletjes weerstaan!

Karbonade op de barbecue

Ook een karbonade kun je perfect op de barbecue leggen. Smeer ze van tevoren in met een mix van salie, knoflook, zout, peper en olijfolie voor een heerlijke, subtiele smaak.

Tip: op de barbecue leg je beter een schouderkarbonade dan een haaskarbonade. De schouderkarbonade is namelijk veel vettiger, waardoor ze tijdens het grillen minder snel uitdroogt.

Bijzonder barbecuevlees: Picanha

Heb je al ooit van Picanha gehoord? Dat is een spectaculair stuk rundsvlees dat steeds populairder wordt voor op de barbecue. Serveer het bijvoorbeeld met pittige chimichurri of frisse pico de gallo, een lekkere salsa met tomaat, koriander, ui, chilipeper en limoensap.

Smakelijke lamskoteletjes

Ook lamskoteletjes smaken heerlijk op de barbecue. Het bereiden gebeurt in twee stappen: eerst een marinade, bijvoorbeeld met wat knoflook, tijm, olijfolie, peper en zout, en daarna een paar minuten grillen op de barbecue. Geen mes en vork nodig bij dit hapje, want elk lamskoteletje heeft zijn eigen handvat.

Heb je een barbecue gepland? In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle grillpartij!