Écht vers vlees: hoe herken je het?

Vers vlees: hoe herken je het?

Écht vers vlees: hoe herken je het? 

Er gaat niets boven een heerlijk stukje vers vlees: mals, sappig, smaakvol ... en gezond. Maar hoe herken je écht vers vlees? En waarop moet je letten om zeker te zijn van een uitstekende kwaliteit? We zetten een aantal aandachtspunten op een rijtje.
 

De kenmerken van vers vlees

Ook zonder het te proeven kun je vaststellen of je te maken hebt met kwaliteitsvol vers vlees:
  • Stevigheid: een goed stuk vlees heeft een stevige structuur. Dat merk je als je erop drukt: vers vlees geeft een beetje mee, maar voelt nooit papperig aan.
  • Kleur: vers vlees is dieprood van kleur. Gerijpt vlees kan een paarsachtige gloed hebben. Ziet het vlees er evenwel grijs uit, dan is het oud of bedorven. Let ook op het vet: dat moet een frisse, heldere witte of gele kleur hebben. Vet dat bruin oogt, duidt op bederf.
  • Marmering: dit is de adering van vet in het vlees. Bij het garen smelt dit vet en zorgt het voor sappigheid en smaak. Kwaliteitsvol vers vlees heeft altijd een ruime hoeveelheid marmering. Let wel: té veel marmering is niet zo gezond.

Let op voor bedorven vlees

Bedorven vlees kun je herkennen aan een sterk afwijkende geur. Die ontstaat onder meer door de oxidatie van het vet in het vlees. Bij vlees van gevogelte treedt die oxidatie sneller op dan bij rund- of varkensvlees. Ook de afbraak van aminozuren en eiwitten doet vluchtige verbindingen ontstaan die voor een heftige stank zorgen.
Om bederf te vermijden moet je vers vlees altijd koel bewaren. Dat betekent dat je het best in de koelkast legt, bij een temperatuur van maximum 4 °C, of beter nog 2 °C.
 

Altijd vers vlees met Vlees-in-the-box

Als je bij Vlees-in-the-box bestelt, hoef je je geen zorgen te maken. Wij bieden je vers vlees van topkwaliteit dat aan huis geleverd wordt in een gekoelde verpakking. Die houdt het vlees minstens 48 uur op de juiste temperatuur.
 
Ben je overtuigd? Neem dan een kijkje in onze webshop en ontdek ons ruime assortiment vers vlees. Als je voor 10u bestelt, krijg je je pakket de dag nadien al thuis geleverd.