Back to school: originele lunchbox tips voor de kids

lunchbox Vlees in the box
Meloen brochette met vlees en tomaten
Wrap met huisbereide eiersalade
Quiche met spek en spinazie

De zomervakantie zit er bijna op dus dat betekent opnieuw naar school, de muziekles en de sportclub! Uiteraard willen we onze kinderen gezond laten eten, maar de tijd ontbreekt soms om een originele lunchbox samen te stellen die hen verrast. Daarom geven wij jou wat inspiratie voor een leuk lunchmenu, want boterhammen zijn soms saai niet?

Weekmenu

Maandag: start de week met een kleurrijke brochette van hesp, kerstomaten en meloen. Dit vinden ze super! Bovendien kan je makkelijk andere combinaties maken, probeer ook eens een brochette met brie, ananas en kip. Hier kan je als extra wat walnootjes aan toevoegen.

Om nog wat extra energie te geven voor de schoolweek smaakt vlinderpasta (farfalle) met gehaktballetjes zeker op een dinsdag. Hier kan je de pasta overgieten met een koude tomatensaus (combinatie van een tomatensaus en wat ketchup, zodat het zeker dik genoeg blijft). Dit kan uiteraard ook met een dressing, naargelang smaak.

Ook de pasta kan je aanpassen naar couscous of een andere pastasoort. Variatie genoeg!

Eten jouw kinderen in de kinderopvang op woensdag? Verwen ze met belegde sandwiches met tonijnsalade en perzik en/of sandwiches met jonge Beemsterkaas (met komkommer , salade en tomaat). Zo hebben ze gezond en stevig gegeten en kunnen ze onmiddellijk verder spelen of studeren. Steek er ook gerust een gedroogd worstje bij!

TIP: neem zeker ook een kijkje bij onze charcuterie: lunchworst, frikandellenkoek, kalkoenfilet, salami,…

 

Donderdag: een klassieker hoort er ook bij: groentenquiche met spekjes. Klaarmaken duurt helemaal niet lang! De eerste stap is om mengsel te maken van eieren en room. Daarna voeg je alle groenten (wortelen, courgette,… naar keuze) en de spekjes toe en giet je het in het bladerdeeg. Je hoeft enkel wat geduld te hebben met de oven (45 minuten). Dit kan ook perfect met gehakt!

Vrijdag: Heel snel klaar! Wrap met eiersalade en sla, wrap met hesp en gedroogde tomaten, een wrap met rucola en roomkaas. Wil je kind geen grote porties, maar toch benieuwd om van alles eens te proeven? Perfect, jij of jouw partner kan de andere helft meenemen als lunch, aha!

Smullen maar!  

Maak gebruik van promoties

Wil je graag nog meer inspiratie? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks ideeën in je mailbox. Bovendien ben je als eerste op de hoogte van onze weekpromoties.

 

Foto’s: Pinterest & Thegoldlininggirl.com