Biefstuk: puur natuur of met een lekkere marinade!

biefstuk met marinade vlees in the box

Biefstuk: puur vs. gemarineerd

Over smaken en kleuren valt moeilijk te discussiëren. Net zoals over voorkeuren. Volgens sommigen is een mooi stukje vlees zoals een biefstuk marineren bijna godslastering. Volgens anderen een noodzakelijkheid.
 
Wat vind jij? Durf je jouw entrecôte of tournedos al eens voorzien van een watertandende marinade? Of hou je het liever bij puur natuur, hoogstens met een snuifje peper en zout. 
Het recept om jouw vlees perfect te grillen, las je hier en hier al. Daarom vind je hieronder ideeën voor jouw marinades!
 
 
 
 
 
 
 

Marinaderecept

Wat heb je nodig? Smaakmakers!
 
Voor twee grote biefstukken:
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 8 fijngemalen tenen look
  • 2 eetlepels honing
  • 1 koffielepel gemalen zwarte peper
  • 1 koffielepel Worchestershiresaus
Optioneel: halve of kwart koffielepel gember of iets pikants.
 

Biefstukmarinade maken

Dat kan niet makkelijker zijn: giet alles samen in een kom en meng door elkaar. Doe je vlees in een lage pan, pot of bord. Schud, meng, roer goed, zodat je biefstuk volledig bedekt is en laat een paar uur staan. Minstens een uur, maar liefst nog wat langer. 
Je kan dit gerust een dag eerder al klaarmaken, zodat je op de dag zelf enkel moet grillen. Makkelijk toch?
Een andere optie, de moeite waard om te proberen, is een vershoudzakje dat je kan afsluiten. Zo blijft je koelkast probleemloos proper.
TIP: prik met een vork kleine gaatjes in je vlees. Zo wordt de marinade nog beter opgenomen. Doe het wel voorzichtig, want gatenkaas maken van je steak is ook maar zonde.
 

Experimenteren met smaken

Vond je de balsamicoazijn maar niets? Vervang deze door citroen- of limoensap. Laat je de zuren liever helemaal achterwege, probeer dan eens met versnipperde peterselie, basilicum of ajuin. Keuze genoeg.
Het mooie aan zo’n marinade is dat je deze perfect naar jouw hand kan zetten. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een beetje durf, een klein beetje tijd en vooral gewillige proevers.
 

Deel je recepten

Heb je zelf thuis een eeuwenoud marinaderecept liggen die mensen tranen in de ogen doet krijgen? Hou het niet voor jezelf, maar deel het met de wereld!
Laat het ons weten en voor je het weet sta je op onze website met misschien een leuke verrassing voor in jouw keuken!
 
PS: vergeet je vlees niet goed te bakken en nog belangrijker, kies voor kwaliteitsvlees. Het leven is te kort voor een superlekkere marinade met een gemiddeld stukje vlees, niet?