Communie of lentefeest gepland? Wat dacht je van heerlijk lamsvlees?

Communition ou fête du printemps : pensez à la viande agneau !

Bij een feestelijke gelegenheid hoort een feestelijke maaltijd. Traditioneel wordt er bij een communie een ijslammetje op tafel gezet, met vanbinnen frambozen- of aardbeiencoulis. Als de communicant de kop van het lammetje eraf snijdt, lijkt het net alsof het bloedt. Maar wat serveer je je gasten vóór het dessert?

Lammetjes en traditie

Een ijslammetje onthoofden lijkt misschien een wat vreemd en luguber gebruik, maar zoals alle tradities draagt het een bepaalde betekenis. Het lammetje symboliseert Jezus Christus die de zonden van de mensheid heeft weggenomen. Lam Gods is immers een Bijbelse naam voor Jezus. Maar behalve een ijslam heb je voor een succesvol feest natuurlijk nog wat hapjes en drankjes nodig, of zelfs een compleet menu. En laat het voorjaar nu net het moment zijn om lamsvlees in huis te halen!

Varieer en experimenteer

Lamsvlees is afkomstig van dieren die niet ouder zijn dan twaalf maanden. In de lente is de smaak van vers lamsvlees optimaal, dus is het bij uitstek geschikt voor een communie of lentefeest. Lamsvlees is bovendien lekker mals en zacht van smaak, en erg makkelijk om klaar te maken. Leg het bijvoorbeeld op de lentefeestbarbecue in de vorm van een lamsbrochette of souvlaki. Lekker met een Griekse pasta erbij en een fetaslaatje.

Ook als stoofpotje komt lamsvlees helemaal tot zijn recht. Het vlees wordt heerlijk zacht en mals en absorbeert de smaak van de andere ingrediënten. Je kunt het eenvoudig combineren met karwij- en komijnzaad, paprikapoeder, munt, knoflook, chilipeper, prei en bleekselderij.

Maak je lamskoteletjes klaar? Bak ze dan slechts heel even in de pan, want het vlees moet vanbinnen nog mooi rosé zijn. Laat het ook een tijdje rusten onder aluminiumfolie voordat je het versnijdt, want zo blijft het vlees sappig.

Staat lamsvlees bij jou ook op het voorjaarsmenu? Neem dan een kijkje in onze webshop voor heerlijk vers vlees!