Een gezonde maaltijd met vlees: 3 heerlijke recepten om 'light' te eten

Een gezonde maaltijd met vlees: 3 heerlijke recepten om 'light' te eten

Vlees bevat allerlei stoffen die je lichaam nodig heeft, zoals eiwitten, ijzer en vitamine B. Helaas bevatten de meeste vleessoorten ook veel vet. Moet je vlees dan maar helemaal opgeven als je gezond wilt eten? Gelukkig niet! Er zijn allerlei smakelijke vleesgerechten die zowel gezond als ‘light’ zijn. Richt je bijvoorbeeld op mager vlees als gevogelte, biefstuk of een varkenshaasje.

Gezond gevogelte

Gevogelte is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar mager vlees. Kipfilet en kalkoenfilet bevatten nauwelijks vet. Een lekkere lunch maak je bijvoorbeeld met een plakje kalkoenfilet op je (volkoren) boterham, wat sla erbovenop, een handjevol nootjes en wat peper en zout.

Wat inspiratie nodig voor het avondeten? Kip en mango is een overheerlijke combinatie. Snij in stukjes en wikkel alles bijvoorbeeld in een lenterolletje samen met wat wortel, komkommer, avocado en sojasaus.

Een magere biefstuk

Steak is misschien niet de eerste vleessoort waar je aan denkt bij een ‘lichte’ maaltijd, maar het hangt er maar vanaf hoe je het klaarmaakt. In reepjes gesneden is steak namelijk ook erg lekker in een salade. Laat het vlees even marineren, bijvoorbeeld met wat knoflook, olijfolie, rozemarijn en peper. Grill op een middelhoog vuur, ongeveer vijf minuten aan beide kanten (of tot het vlees gebakken is zoals jij het graag wil). Laat de steak even rusten, waarna je het vlees in dunne plakjes snijdt. Tip: combineer je reepjes steak met jonge bladsla, tomaatjes en wat Parmezaanse kaas. Mmm!

Het lekkerste stukje van het varken

Ook varkenshaasje smaakt prima in een salade. Je bakt het vlees in ongeveer twaalf minuten bruin en gaar. Kook er wat snijboontjes bij en maak er een salade van met bleekselderij, witte kool, prei, rode ui en radijs. Wat sesamzaadjes, sojasaus en limoensap erover en je kunt zonder schuldgevoel genieten van een smakelijke én lichte maaltijd!