Een griezelige Halloween maaltijd voor jong en oud

Spinnenballetjes
Halloween zonder pompoenen is net zoals een café zonder bier. Overal zie je pompoenen en dus ook in jouw maaltijd. Maar dat is niet het enige. Op de dag van Halloween is alles ook extra griezelig. Zelfs de balletjes in de soep. Als je deze 2 aspecten combineert kom je uit bij ons recept voor Halloween: Tomaten-pompoensoep met spinnenballetjes en toast omelet.
 

Ingrediënten

Voor de soep: 

  • 1 ui
  • 800g pompoen
  • 2 dikke wortelen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1.5l kippenbouillon. 
  • 1 klontje boter

Voor de balletjes:

  • 250g gemengd gehakt
  • Spaghetti 
  • Peper, zout en muskaatnoot
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Een paar eetlepels chapelure 

Voor de korstjes:

  • 1 snee brood
  • Olijfolie
  • Boter

Voor de omelet:

  • 4 eieren
  • Boter
  • Peper en zout
  • brood

Stap 1: De soep

Voor de soep begin je met het fijnsnijden van de ajuin. Vervolgens schil en snij je ook de wortelen in kleine stukjes. Daarna schil je de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in stukken. Doe een klontje boter in een kookpot en zet op het vuur. Stoof de ajuin, wortelen en pompoen aan en kruid met peper en zout. Blus hierna met kippenbouillon. Doe ook de tomaten uit blik en het tomatenconcentraat er bij. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje vuurtje verder pruttelen (30 min). 
 

Stap 2: De balletjes

Voor de spinnenballetjes kruid je het gehakt met peper, zout en muskaatnoot. Snijd wat platte peterselie en een sjalot fijn. Meng onder het gehakt en voeg een paar eetlepels paneermeel toe. Vervolgens rol je de balletjes en steek je er 4 stukjes ongekookte spaghetti in. Leg de balletjes daarna kokend water voor enkele minuten. 
 

Stap 3: Korstjes voor de soep

Snij een sneetje brood in blokjes en bak ze op in wat hete olijfolie en boter. Laat vervolgens de korstjes uitlekken op een stuk keukenpapier. 
 

Stap 4: Afwerking

Alles voor de soep is bijna klaar. Nu mag je de soep mixen. Kruid af met peper en zout. Doe er vervolgens de balletjes bij. Je kan nu de soep opscheppen en afwerken met korstjes en peterselie. 
 

Stap 5: Toast omelet

Kluts de eitjes en kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan. Giet vervolgens de eitjes in een pan en bak ze. Smeer wat boter op je boterham en leg hierop een stuk omelet. 
 
Smakelijk!
 
Laat ons weten hoe jouw spinnenballetjes eruit zien en tag ons op Facebook of Instagram!
 
 
Bron foto: Libelle lekker