Een onvergetelijk eindejaarsfeest? Kies voor ‘funcooking’!

funcooking

Kerst en oudejaarsavond staan weer voor de deur. Organiseer je bij je thuis een diner voor familie of vrienden, dan wil je natuurlijk dat alles piekfijn in orde is. Logisch dus dat je uitkijkt naar vlees van de hoogste kwaliteit. Maar behalve het eten is op zo’n avond ook de sfeer van groot belang. Kies je voor funcooking, dan zit je gegarandeerd goed.

Wat is funcooking?

Tafelen met vrienden of familie is meer dan enkel genieten van lekker eten. Je wil ook bijkletsen, samen lachen, veel plezier maken … en vooral niet zelf de hele avond aan het fornuis staan. Wat is er dan beter en leuker dan – de naam zegt het zelf al – ‘funcooking’? Daarbij gaat culinair genieten hand in hand gaat met gezelligheid. Je vlees garen doe je gewoon allemaal samen aan tafel … of buiten.
 

Fondue, gourmet, steengrill, … 

Funcooking kan op heel wat verschillende manieren. Klassiekers zijn natuurlijk fondue en gourmet. Bij fondue komt er een pot met olie op tafel, waarin alle gasten hun stukjes vlees kunnen garen. Een variant is Chinese fondue waarbij je in plaats van olie een kruidige bouillon gebruikt. Bij gourmet krijgt iedereen dan weer zijn eigen pannetjes om vlees in te bakken. Erg leuk!
 
Tegenwoordig is ook steengrillen en teppanyaki (bakken op een ijzeren plaat) bijzonder populair. In principe kun je voor beide ook gewoon reepjes gourmetvlees gebruiken. Wist je trouwens dat het niet helemaal zeker is of teppanyaki wel een Japanse uitvinding is? In elk geval is het geïnspireerd door de Amerikaanse manier van vlees bakken en is het populairder buiten Japan dan in Japan.
 
Wil je het nog origineler? Wat dacht je van een winterse barbecue op het terras? Ook een walking barbecue met vleeshapjes is trouwens leuke optie.
 

Lekker makkelijk met vlees-in-the-box

Wil je met de eindejaarsfeesten ook aan funcooking doen? Of kies je voor een ander feestelijk menu? Neem snel een kijkje in onze webshop. Als je bestelt vóór 10 uur wordt je pakket de volgende dag al aan huis geleverd. Handig!