Gevogelte: lekker veelzijdig!

 volaille

Gevogelte zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Lekker en gezond dus, en bovendien behoorlijk veelzijdig! Met gevogelte zet je allerlei heerlijke gerechten op tafel: je kunt het verwerken in een salade, pasta, soep, een ovenschotel of gewoon op een broodje. Laat je inspireren door deze ideeën.

Opwarmen met kippensoep

Kippensoep staat bekend als dé ideale ‘opwarmer’ als je je wat minder fit voelt. Want wat is er nu lekkerder dan een warme kom soep boordevol vitamientjes? Je verwent je smaakpapillen en de warme vloeistof doet enorm deugd aan verstopte luchtwegen. Wel zo handig nu het buiten zo koud is en een verkoudheid snel toeslaat. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om zelf kippensoep te maken. Je voelt je zo weer kiplekker.

Gevogelte op de (winter)barbecue

Je kunt kip koken, braden, gillen, roerbakken, … maar ook barbecueën. Een barbecue associeer je vast meteen met de zomer, maar ook in de winter is een barbecue erg gezellig. Op de grill leg je bijvoorbeeld smakelijke kippenbrochettes, kippenworst, gemarineerde kippenboutjes, kalkoensouvlaki, … Een glaasje glühwein en een vuurkorf erbij en het plaatje is compleet!

Een klassieker: Gentse waterzooi

Nog een klassiek gerecht op basis van gevogelte: Gentse waterzooi! Met verse groenten, kipfilets en kippenbouten zet je zelf een smakelijke zooi op tafel. Of gebruik een kwaliteitsvolle soepkip. Ook dit gerecht kost je niet veel werk, hoogstens wat geduld.

Een feestelijke kerstkalkoen

Bij gevogelte denk je snel aan kip, maar er is natuurlijk véél meer. We mogen in ons lijstje aanraders zeker de opgevulde kalkoen niet vergeten! Het is een typisch feestgerecht in de VS, maar ook bij ons is het eind december hét feestmaal bij uitstek om op tafel te zetten. Handig: een gevulde kalkoen is ruimschoots voldoende voor zes personen.

Wil je zelf aan de slag met gevogelte? In onze webshop vind je voor ieder wat wils. Als je vandaag voor tien uur bestelt, krijg je je pakket morgen al aan huis geleverd.