Hoe bak je een côte à l’os op de BBQ?

cote a los op de BBQ

Côte à l’os is een heel smakelijke entrecôte met been van ons Belgisch Wit-Blauw ras. Superlekker in de oven of op de BBQ! Maar hoe bak ik deze het best?

Voor het bakken

Haal het vlees een drietal uur uit de koelkast, kruid het vlees met peper en zout, eventueel grof zeezout (bij een dik stuk mag dit royaal) en besprenkel met enkele druppels olijfolie. Wrijf de kruiden en olie goed in het vlees.

Bakken op de pan of barbecue

Braad het vlees in een hete pan met de helft olijfolie en boter. Dat kan ook op een grillpan of op de BBQ op volle hitte. Schroei het vlees goed dicht aan beide kanten tot een mooie bruine korst. Plaats dan het vlees in een voorverwarmde oven van 110°C ongeveer een 10 tal minuten per 2 cm dikte of plaats de rooster hoger op de BBQ.

Laat even rusten en kruid af

Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog enkele minuten rusten. Snij het been van de côte à l’os en snij in partjes, bestrooi met wat grof zeezout en een draaitje van de pepermolen.

Wil je een gerechtje uit proberen? Dan is côte à l'os met appeltje in rode wijn en aardappelgratin misschien wel een goed idee.

Smakelijk!