Koken voor kinderen: je bengels zullen dol zijn op dit vlees!

viande enfants

‘Hoeveel hapjes moet ik nog nemen?’ ‘Mag ik van tafel?’ Het zijn veel gehoorde uitspraken als je voor kinderen moet koken. Als ze al tevreden zijn met wat de pot schaft, dan is het nog een uitdaging om ze aan tafel te houden tot iedereen klaar is met eten. Af en toe kun je het jezelf makkelijk maken door kinderen een gerecht voor te schotelen waar ze dol op zijn. Dat bereik je onder andere met het juiste soort vlees.

Een mals stukje vlees

Kinderen hebben graag eten dat zacht is en makkelijk wegkauwt. In het begin serveer je ze dus beter geen vlees dat ze als taai of droog zullen beschouwen. Door te beginnen met vlees dat ze lekker vinden, raken ze aan de smaken gewend en kun je langzaamaan andere vleessoorten introduceren. Voor hamburgers, gehaktballen of worstjes zullen ze hun neus niet snel ophalen!

Varieer ook eens met de kruiden en marinades. Zo bereid je het vlees steeds weer anders: niet alleen lekker voor jou, maar ook een slimme manier om je kinderen met allerlei smaken te laten kennismaken.

Nog een tip: snijd het vlees in hapklare brokjes. Vooral kleine kinderen voelen zich al snel overweldigd als het lang duurt voordat ze een hapje kunnen doorslikken.

Koken voor en mét kinderen

Het is heel leuk om je kinderen bij het koken te betrekken. Ze zijn sneller geneigd om te eten wat ze zelf mee hebben klaargemaakt en je maakt er zo een leuke gezinsactiviteit van. Waarom in je eentje gehaktballetjes rollen als je het samen kunt doen? Of laat ze zelf eens het vlees omdraaien op de barbecue. Op latere leeftijd zullen ze met zelfvertrouwen in de keuken staan!

Alles op een stokje

Krijg je de kieskeurige eters nog altijd niet zo ver om een hapje te nemen? Wees dan creatief met de manier waarop je het eten presenteert. Met stukjes vlees op een stokje profiteer je van de funfactor. Moedig je kinderen aan door de maaltijd te serveren met hun favoriete dipsausje, of snijd het eten in grappige vormpjes. Zo maak je eten leuk!

Op zoek naar vlees waar jouw kinderen dol op zullen zijn? Je vindt het eenvoudig in onze webshop. Je bestelling wordt aan huis geleverd, wel zo makkelijk!