Het weer is heerlijk, de avonden zijn lang en je humeur kan niet meer stuk. Het ideale moment om een zomerfeest te organiseren! Behalve je beste vrienden, goeie muziek en lekker vlees voor op de barbecue heb je nog allerlei andere dingen nodig om je feestje te laten knallen. Dit zijn onze tips.

De voorbereidingen

Ga eerst na hoe groot je het feestje wil maken. Gezellig met een paar vrienden? Of is heel de buurt welkom? Dat bepaalt namelijk hoeveel zitplekken je nodig hebt, wat je gaat eten, hoeveel uitnodigingen je moet versturen, enzovoort.

Het is in ieder geval een goed plan om je buren te laten weten dat je een feestje geeft, zodat je het vermaak niet moet stopzetten vanwege geluidsoverlast. Of beter nog: nodig ze gewoon mee uit!

Hapjes, drankjes en … barbecuevlees!

Natuurlijk heb je ook wat nodig om de honger te stillen en de dorst te lessen. Met een barbecue kan het eigenlijk al niet misgaan. Met ongeveer 300 – 400 gram vlees per persoon heb je zeker voldoende. En vergeet ook niet wat salades, sauzen en brood in huis te halen.

Extra tip: door je vlees online te bestellen, bespaar je jezelf een bezoekje aan de supermarkt en kun je je volledig focussen op de rest van de organisatie!

Qua drank zijn cocktails altijd een schot in de roos. Lekker verfrissend in de zomer! Reken erop dat je gasten ongeveer twee drankjes per uur zullen drinken. Koop liever te veel dan te weinig. Drank bederft immers niet snel, dus alles wat overblijft van het feestje kun je altijd op een later moment opdrinken.

Sfeer op het zomerfeest

Geen feestje zonder muziek! Het is tegenwoordig heel makkelijk om zelf dj te spelen: struin gewoon wat door Spotify of YouTube en stel je eigen playlist samen. Maak je muziek niet te overheersend, zodat je gasten niet naar elkaar hoeven te schreeuwen en zodat je je buren te vriend houdt.

En verder til je je zomerfeest naar een hoger niveau met sfeervolle verlichting, versiering, een chille zithoek en eventueel een toffe en originele activiteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quiz of een kaartspel om je gasten te amuseren?

In onze webshop vind je allerlei heerlijk barbecuevlees om jouw zomerfeest tot een succes te maken. Je bestelling wordt aan huis geleverd, lekker en vooral handig!