Pastasalade met kippesto, spinazie, mozzarella

pastasalade met kip en pesto

Ingrediënten

  • 250 gram penne (of andere pastasoort)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon (plus 750 ml heet water)
  • 3 eetlepels verse groene pesto
  • 18 Cherry tomaatjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper
 

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.
 
 
Als je de pesto zelf wil maken, kan dat uiteraard ook! 
Hierbij het receptje voor pesto:

Ingrediënten

  • Verse basilicum - 20 gram (blaadjes)
  • Pijnboompitten - 20 gram.
  • Parmezaanse kaas - 20 gram.
  • Knoflook - 1 teen.
  • Olijfolie - 2 - 4 eetlepels.
  • Zout - ½ theelepel.
  • Peper - ½ theelepel.

De bereiding is heel makkelijk. Doe alles in een blender en mix goed. Je kan bijkruiden volgens smaak.