Veelzijdig rundsvlees: dit zijn de smakelijkste delen van een rund

Veelzijdig rundsvlees: dit zijn de smakelijkste delen van een rund
Elke vleesliefhebber eet wel eens een biefstuk, een sneetje rosbief of een rundshamburger. Rundsvlees is dan ook verrassend veelzijdig. Maar weet je ook welk vlees afkomstig is van welke delen van de koe? We definiëren een aantal termen.
 

Biefstuk

Biefstuk is afkomstig van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende van het rund. Een biefstuk is erg mals. Je bakt hem gedurende 3 à 5 minuten per kant.
 

Entrecôte 

Een entrecôte is een heerlijk stukje rundsvlees, dat afkomstig is van de dunne lende. Een entrecôte heeft altijd een klein vetrandje. Dat zorgt voor de lekkere smaak en houdt het vlees tijdens het bakken mals. Een entrecôte met haas en been wordt ook een T-bonesteak genoemd.
 

Gehakt

Rundsgehakt is vermalen vlees afkomstig van verschillende delen van de koe. Mager rundsgehakt bevat maximaal vijftien gram vet per honderd gram vlees, bij ‘gewoon’ rundsgehakt is dat maximaal vijfentwintig gram.
 

Stoofvlees

‘Hachee’ of rundsstoofvlees is meestal afkomstig van de nek of de schouder van de koe. Het is vlees met een grove draad dat het goed doet in diverse stoofgerechten. Behalve de Vlaamse karbonade kan dat ook een heerlijke Ierse stew zijn. Tip: als je je stoofvlees één dag op voorhand klaarmaakt, hebben de smaken extra tijd om goed in te trekken en wordt het vlees ook zachter.
 

Ribeye

Zoals de naam doet vermoeden, is ribeye afkomstig van de ribben van de koe. Het vlees is met een randje vet doorregen (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden heerlijk mals blijft.
 

Rosbief

Rosbief is een groot stuk uit de bil. Zorg ervoor dat het vlees na bereiding nog rosé is. Rosbief komt het beste tot zijn recht als je het in dunne plakjes snijdt.
 

Ons assortiment rundsvlees

Heb je zin gekregen in rundsvlees? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Er is keuze te over! Als je vandaag voor 10u bestelt, wordt je pakket morgen al aan huis geleverd.