Vlees grillen: waarop moet je letten?

Gegrild vlees Vlees in the box
Vlees kun je op heel wat manieren bereiden. Tegenwoordig is grillen erg in trek. Logisch eigenlijk, want vlees grillen zorgt voor bijzonder veel smaak. Bovendien is het een erg gezonde manier om je vlees te bakken. Ontdek onze tips.
 

Net zo lekker als barbecue

Elke vleesliefhebber houdt van barbecue, maar ook binnenshuis kun je bijvoorbeeld een biefstuk, drumsticks of worstjes een heerlijke geroosterde smaak geven. Daarvoor kun je een grillpan gebruiken, maar ook in de oven of op een steengrill of contactgrill kun je vlees grillen.
Grillen is een vorm van bakken waarbij het vlees in zijn eigen vocht of vet gegaard wordt. Vlees grillen past perfect in een gezond voedingspatroon. Typisch voor gegrild vlees is het ruitjes- of lijntjespatroon dat je meteen doet watertanden.
 

Vlees grillen met een grillpan

Wil je een grillpan correct gebruiken, houd dan rekening met deze tips:
 • Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
 • Doe geen olie of boter in de pan, maar smeer je vlees ermee in. Hou je het liever ‘light’? Dan kun je de vetstof ook helemaal achterwege laten.
 • Zet de pan op een hoog vuur en laat ze goed heet worden. Wil je weten of ze warm genoeg is? Spat er enkele druppels water op. Als de druppels onmiddellijk verdampen is de pan op temperatuur.
 • Leg je vlees pas in de pan als die voldoende heet is.
 • De baktijd is afhankelijk van de dikte van je stuk vlees. Als het vlees niet meer aan de pan plakt, kun je het draaien.

   

Andere manieren om vlees te grillen

Geen grillpan in huis? Er zijn gelukkig nog andere manieren om vlees te grillen:
 • In de oven onder de grill. Gebruik zeker het rooster!
 • Aan tafel op een steengrill. Dat is erg gezellig en vergelijkbaar met fondue of gourmet.
 • Met een contactgrill. Dat is een elektrisch apparaat met platen waarop of waartussen je gerechten kunt grillen.
 • Op de barbecue. De houtskool zorgt voor de typische rooksmaak.
 
Ben je op zoek naar vlees om te grillen? Neem zeker een kijkje in onze webshop. We hebben diverse soorten rundsvlees en ook een speciale steengrillschotel. Als je voor 10 uur bestelt, krijg je je pakket de volgende dag al aan huis geleverd.