Winter BBQ met Vlees in the box

winter bbq vlees in the box

3 vragen aan… Katrien Janssens (Vlees in the box)

Een Vlaming en zijn barbecue zijn tijdens de zomer onafscheidelijk. Maar tijdens de winter hoef je de grill niet aan de kant te schuiven. Zo kan een winterbarbecue een fris alternatief zijn tijdens de feestdagen.

 1. Winterbarbecuet de Vlaming graag?
  “De Vlaming organiseert eigenlijk meer en meer winterbarbecues. Maar de shift in de Vlaamse eetcultuur naar kleinere porties, is ook in het barbecueën op te merken. Je kan als alternatief dus gaan voor een Walking Barbecue. Hierbij kan je afstappen van de grote stukken vlees en kan je gaan voor een feest met kleine hapjes. Zo proberen je gasten verschillende smaken uit, zonder je te overeten en toch de gezelligheid te bewaren.”
   
 2. Hoe verschilt Belgisch vlees van buitenlands vlees?
  “Als je Belgisch vlees koopt, weet je wat je eet. België zit namelijk sterk bovenop de voedselveiligheid. Ons wettelijk kader houdt namelijk constant toezicht op de kwaliteit. Daarnaast is er een grote toegankelijkheid. Je kan bij wijze van spreken morgen bij de boer langsgaan, en te weten komen hoe de dieren werden gekweekt, welke voeding ze kregen, of ze diervriendelijk behandeld werden… En dit alles proef je in je vlees.”
   
 3. Wat zijn de beste vleessoorten voor een barbecue?
  “Je kan gaan voor klassiekers zoals een côte à l'os, of een spekfakkel. Of je kan een speciaal stukje vlees uitproberen. Zo is dry aged meat de laatste 2 jaar enorm opgekomen. Hierbij krijgt het vlees de tijd om uit te rijpen. De smaken worden dan veel intenser en je vlees wordt nog malser, terwijl je de natuur eigenlijk zijn werk laat doen. Met dit stukje vlees kan je als gastheer of gastvrouw echt uitpakken. Wat je ook kiest, het is steeds belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Wat ambachtelijk wordt gemaakt, smaakt steeds veel beter.”

Zin gekregen in een winter bbq? Neem een kijkje in onze webshop! Vandaag voor 10 uur besteld, is morgen vers bij jou thuis geleverd!