Een zwoele zomeravond breng je liever op het terras door dan in de keuken, toch? En met dat warme weer is een maaltijd het liefst fris en licht. Gelukkig tover je in een mum van tijd een heerlijk en gezond slaatje op tafel. Met wat vlees, fruit of kaas erbij maak je er pas echt een feestje van!


Salade met kip, frisse selderij, ananas en maïs


Kip is heerlijk veelzijdig en komt dus ook in een slaatje goed tot zijn recht. Combineer het bijvoorbeeld met wat sappige ijsbergsla, knapperige bleekselderij, zoete ananasstukjes en maïs. Werk de salade af met een dressing van honing, citroensap, walnotenolie en wat zout. Lekker makkelijk en snel klaar!


Salade met spek, avocado en waterkers


Ook spekblokjes doen het altijd goed in een salade. Maak bijvoorbeeld eens een slaatje met:


  • twee bosjes waterkers
  • twee avocado’s
  • een appel
  • 100 gram spek
  • een chilipepertje


Samen met een dressing van mayonaise, room, mosterd en balsamico heb je in een oogwenk een gezonde maaltijd klaargemaakt.


Fris slaatje met kip en courgette


Om te illustreren hoe veelzijdig gevogelte is: nog een kipslaatje, maar dan met volledig andere ingrediënten. Snij twee courgettes in plakjes en bak ze beetgaar met wat knoflook. Meng de groentes samen met de kip, wat pecannoten en muntblaadjes tot een heerlijk zomerse salade. Voeg eventueel een beetje citroensap, peper en zout toe voor wat extra smaak!


Salade met salami en abdijkaas


Ga je voor een pastasalade? Kies dan voor kleine pasta: krulletjes, strikjes, boogjes, … dat eet veel makkelijker dan lange slierten. Smul bijvoorbeeld van een op en top Belgische pastasalade met vlinderpasta, salami, abdijkaas, prinsessenbonen, rucola, radijs, rode ui, artisjokharten en kappertjes. Een dressing met yoghurt, mayonaise, bieslook, citroensap, honing en mosterd maakt het helemaal af.


Begint het al te kriebelen om te experimenteren met deze frisse slaatjes? Bestel dan snel je vlees in onze webshop en je krijgt je bestelling aan huis geleverd! Geen zin of tijd om te koken? Zet je dan aan tafel met onze heerlijke kant-en-klare salade met spek en geitenkaas.