Ingrediënten voor 4 pers:
600g gemengd gehakt, 6 paprika's, 1 ui, 1 courgette, 1 aubergine, 250g champignons, 1 teentje look, 2 zakjes rijst en 500g tomatenblokjes

Bereiding:
Snijd de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadjes.  Laat de paprika's een vijftal minuutjes garen in een pot kokend water. Laat ze afkoelen en snijd met een scherp mes oogjes, neus en mond uit de paprika's. Kook ondertussen ook de rijst gaar en warm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de look fijn en fruit deze aan in een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes en de  champignons in schijfjes. Voeg deze groentjes toe bij de ui en stoof verder gaar. Voeg het gehakt toe en laat een 5-tal minuutjes garen. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid af met peper, zout en oregano. Meng de rijst nu onder de groentjes en het gehakt en vul de paprika's hiermee op. Plaats de paprika's in een ovenschotel en zet ze gedurende een half uurtje in de voorverwarmde oven.

Tip: je kan de bovenzijde bestrooien met wat kaas.


foto: leukerecepten.nl