Goulash (4 pers)

Ingrediënten: 600g rundsstoofvlees, 1 rode paprika, 2 uien, 2 wortelen, 250g champignons, 1tl paprikapoeder, 1 el tomatenpuree, 200ml rode wijn, 200ml groentebouillon, 400g gepelde tomaten, 1el olijfolie, 2 teentjes look, peper/zout

Bereiding

1.      Snijd de ui fijn en de champignons in partjes.

2.      Snijd de wortel en paprika in stukjes.

3.      Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak het vlees aan. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

4.      Voeg de ui, wortel, paprika, look en champignons toe en fruit ze glazig.

5.      Roer de tomatenpuree door de groenten en blus af met de rode wijn.

6.      Voeg de bouillon en de gepelde tomaten toe.

7.      Laat alles ongeveer 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.

8.      Serveer met brood, rijst of pasta.

                                                                                                       Smakelijk eten