Daar is de lente, daar is de eerste barbecue!

BBQ, barbecue, samen eten, vlees online

Daar is de lente, daar is de eerste barbecue!

Nog heel even en dan mogen we ons aan beter weer verwachten. En wie zon zegt, zegt ook barbecue natuurlijk! Want er is toch niets zo gezellig als samen met vrienden of familie in de tuin genieten van het mooie weer, een glaasje wijn en een heerlijk geroosterd stukje vlees. We geven je graag enkele tips om van je BBQ een geslaagd feest te maken.
 

Kies het juiste materiaal

Je hoeft heus niet te wachten tot juli of augustus om een barbecue te houden. Met de juiste voorbereiding kun je ook last minute een gezellig feestje houden zodra de eerste zonnestralen komen piepen. Je moet er enkel voor zorgen dat je het juiste materiaal hebt klaarstaan. Een stevig, kwaliteitsvol barbecuestel is natuurlijk de eerste vereiste. Je kunt kiezen uit een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue of een elektrische barbecue. Denk ook aan de accessoires: een lange tang, platte spiezen en een kwastje om je vlees in te wrijven met olie of marinade. Om je rooster achteraf schoon te maken is een stalen borstel onontbeerlijk. Vergeet ook je schort en je keukenhandschoenen niet!
 

Het vuur van je barbecue aanmaken

Niets zo beschamend als gesukkel om het vuur van de barbecue aan te maken. Koop dus zeker aanmaakblokjes, maar kies er zonder paraffine. Je kunt ook opteren voor kokosbriketten in plaats van traditionele houtskool. Die branden een stuk langer en ontvlammen minder fel bij druppend vet. Nog schrik dat je het vuur niet zult aan krijgen? Met een speciale kolenstarter of ‘schouw’ lukt het je zeker.
 

Het allerbelangrijkste: het vlees voor je BBQ

Geen barbecue zonder vlees natuurlijk. Als je vandaag voor tien uur barbecuevlees bestelt in de webshop van Vlees-in-the-box, krijg je het morgen al aan huis geleverd. Het aanbod is heel divers. Wat dacht je bijvoorbeeld van klassiekers als varkensbrochette, merguez of een heerlijk kippenboutje? Wil je het wat minder traditioneel? Probeer dan bijvoorbeeld eens een Griekse kotelet of een spekfakkel. Ook kun je kiezen voor een volledig barbecuepakket voor volwassenen of voor kinderen. En natuurlijk mag je ook de groenten niet vergeten. Alle benodigdheden in huis gehaald? Dan kan de eerste BBQ van het jaar niet meer stuk.